Публикувано на 29.10.2023

Източник

Възходящият тренд на крипто пазара

news

Скоро след като достигна 35 000 долара, Биткойн привлече отново вниманието на публиката, след като регистрира впечатляващ скок в цената си с около 21% само за една седмица. Това предизвика дебати сред инвеститорите и трейдърите относно бъдещето на криптовалутата - ще продължи ли възходящата тенденция или предстои корекция?

Stockmoney Lizards, известна трейдърска компания, изрази мнение, че Биткойн може да преодолее горната си съпротива, което би могло да доведе до по-агресивно изкачване на цената. Те считат, че одобрението на борсово търгуван фонд (Spot ETF) може да стимулира по-широкото приемане на Биткойн и да предизвика ралита преди очаквания Биткойн халвинг през април 2024 г.

Завишаването на цените не се ограничава само до Биткойн. Някои ключови алткойни също преживяха внушителни ръстове, като някои от тях успешно преодоляха своите съпротивителни нива. Този позитивен настрой на пазара подчертава вероятността за промяна в тенденциите и прави момента подходящ за стратегични инвестиции.

Сред алткойните, които се отличиха в последната седмица, са Chainlink (LINK) с ръст от над 39%, Solana (SOL) с повишение от над 31%, Polygon (MATIC) с ръст от над 23.50%, Aave (AAVE) с повишение от над 36%, Aptos (APT) с ръст от 24.71% и Injective (INJ), който се покачи с невероятните 61.15%.

Сега, след като Биткойн постигна високия си ръст и премина 35 000 долара, много инвеститори следят развитието на пазара, като се надяват на стабилно развитие. Наблюдатели от Santiment забелязват, че алткойните се движат в синхрон с Биткойн, което представлява модел, който не се наблюдава често и може да сигнализира за вълнуващи промени на пазара в следващите месеци.

Обаче флуктуацията на цените на криптовалутите и алткойните подчертава сложността на криптопазара. Всички инвеститори и трейдъри трябва да бъдат внимателни и да анализират внимателно пазарните условия, тъй като напоследък ситуацията се движи бързо, и предвижданията за бъдещото развитие са все още неясни.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути