Публикувано на 22.12.2023

Източник

Топ 6 меме монети за декември 2023 г.

news

С настъпването на декември 2023 г. пазарът на криптовалути демонстрира огромния си потенциал за растеж. Биткойн, лидерът на пазара, се стреми към границата от $44,000, достигайки годишни върхове.

Тъй като BTC бележи над 150% годишен ръст, може да има огромен потенциал и за меме монетите.

Когато пазарът преживява възходящ тренд, това често увеличава доверието на инвеститорите и притока на капитали в цялото крипто пространство. Меме монетите, известни с забавния си характер и движената от общността динамика, се възползват особено много от тази оптимистична пазарна среда.

Meme Moguls (MGLS): Революция в пейзажа на меме монетите Meme Moguls революционизира пространството на дигиталните активи, като въвежда първия в света борсов пазар/борса, подкрепен с мемета. Тази новаторска платформа, която понастоящем е в бета-етапа на предварителна продажба, предлага уникално преживяване от типа “play-to-earn”, при което потребителите могат да купуват, продават и търгуват с меме активи, като същевременно печелят MGLS токени.

С текуща цена от само $0.0019 експертите прогнозират потенциален 100х скок преди края на предварителната продажба. Meme Moguls предлага рядка комбинация от забавление и финансова възможност, което я прави примамлива перспектива за търговците, които искат да се възползват от разрастващия се пазар на меме монети.

FLOKI (FLOKI): Вдъхновеният от Shiba Inu DeFi участник Floki планира да въведе функция за стейкинг в замяна на нов функционален токен. Целта на този ход е да се повиши интересът на инвеститорите към екосистемата на Floki. Разработчиците работят по изграждането на фундаментални протоколи в екосистемата на FLOKI, за да преминат от меме монета към сериозен DeFi проект.

По-рано тази година те пуснаха първата част от гейминг метавселена, за да подобрят допълнително екосистемата. След това FLOKI показа впечатляващ ръст, като през последната година поскъпна с невероятните 294%, което доведе до текущата ѝ цена от $0.00003531 и пазарна капитализация от $335 милиона.

Bonk (BONK): Изгряваща звезда на Solana във вселената на меме монетите Bonk, меме монета, базирана на Solana, отбеляза бързо приемане в екосистемата на SOL. Bonk е интегрирана за плащания за NFT-та в рамките на проектите на Solana и използва механизми за “изгаряне“. Проектът е управляван от екип от 22 души без отделен лидер, като се фокусира върху децентрализираните приложения и NFT-та на Solana.

Базираната на Solana меме монета набра значителна популярност след листването си в Coinbase. От създаването си досега тя отбеляза изключителни резултати, като само за една година е скочила със 17,615%. Текущата ѝ цена е $0.0000194, като може да се похвали с огромна пазарна капитализация от $1.18 милиарда.

ORDI: Мост между Биткойн и меме монетите ORDI, свързана с протокола на Биткойн, показа стабилно представяне с увеличение от 109% от създаването си през май. Понастоящем монетата притежава пазарна капитализация от над $1.1 милиарда. Скокът на стойността на токена, особено след листването му на Binance, отразява нарастващото му значение. ORDI играе важна роля за вграждането на данни в транзакциите на Биткойн, като по този начин поражда колекция от дигитални произведения на изкуството и меме монети.

От пускането си на пазара през май ORDI отбеляза забележително увеличение от 109%, като към момента на писане на статията цената му е $53.39, а пазарната му капитализация надхвърля $1.1 милиарда. Това стабилно представяне подчертава нарастващата му значимост в крипто пространството, особено в рамките на протокола Bitcoin Ordinals.

Dogecoin (DOGE): Оригиналната меме монета Dogecoin, пионер в пространството на меме монетите, вдъхнови създаването на различни други криптовалути на животинска тематика. Dogecoin преживя рязък скок на популярността, като много потребители се интересуват да се присъединят към тенденцията на меме монетите.

Обсъжда се интегрирането на Dogecoin в Twitter за целите на бакшишите и плащанията, което потенциално би повишило неговата полезност и практическа стойност.

През изминалата година Dogecoin запази позицията си на водеща меме монета. Токенът поддържа стабилен растеж с увеличение от 25.31%, достигайки пазарна капитализация от $13.12 милиарда.

Shiba Inu (SHIB): Поглед отвъд меметата Shiba Inu работи с компанията за интернет домейни D3 за въвеждане на домейн от първо ниво “.shib”. Тази инициатива е част от по-широкия стремеж към проекти, фокусирани върху идентичността, и се очаква да осигури на над 5 милиарда интернет потребители директен достъп до екосистемата на SHIB. Съществуващата услуга Shib Name Service (SNS) на Shiba Inu ще премине към инфраструктурата на D3, което допълнително ще подобри проверката на дигиталната идентичност в рамките на блокчейна на Shiba Inu и Shibarium – мрежа от втори слой.

През изминалата година Shiba Inu отбеляза увеличение от 24.49%, с което пазарната ѝ капитализация достигна $6.1 милиарда. Цената на токена, която в момента е $0.00001035, показва стабилния му растеж в сектора на меме монетите, като непрекъснато привлича вниманието на крипто общността.

Коя може да е най-добрата меме монета на всички времена? Според голяма част от пространството именно Dogecoin (DOGE) държи титлата на най-добрата меме монета на всички времена. Възникнала като шега през 2013 г., тя не само стана пионер в сектора на меме монети, но и придоби значителна популярност и пазарна капитализация. Успехът ѝ се дължи на нейната жизнена общност, честото медийно внимание и забележителните одобрения, например от лица като Илон Мъск.

Коя може да е следващата топ мем монета? Meme Moguls (MGLS) е обещаващ претендент за титлата на следващата топ мем монета. Тя съчетава по уникален начин хумора и разпознаваемостта на меметата с практична инвестиционна платформа, предлагайки борса/търг на акции, подкрепени от мемета. Потенциалът ѝ се подчертава от успеха на предварителната ѝ продажба и иновативния подход за интегриране на елементи от типа ” play-to-earn” и NFT в нейната екосистема.

Коя меме монета може да поскъпне през 2024 г.? Meme Moguls (MGLS) се позиционира като меме монета със значителен потенциал за растеж през 2024. Нейната впечатляваща фаза на предварителна продажба вече е привлякла значително внимание и инвестиции, което показва силен старт. Когато Meme Moguls премине от предварителна продажба към официални борсови листвания, се очаква тя да получи още по-голяма видимост, което потенциално ще повиши стойността ѝ.

Струват ли си меме монетите? Меме монетите могат да бъдат полезна инвестиция, особено тези, които съчетават забавление с полезност. Въпреки това, поради често спекулативния им характер, е важно да се проучат добре и да се разберат свързаните с тях рискове. Монети като Meme Moguls и Shiba Inu, които осигуряват допълнителна полезност и имат силна подкрепа от общността, могат да предложат повече стабилност и потенциал за растеж, отколкото чисто спекулативните токени.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути