Публикувано на 18.03.2024

Източник

SOL изпревари BNB

news

Въпреки момнетният спад на някои валути, цената на Solana надмина диапазона от 200 долара за монета.

През последния месец цената на SOL се увеличи с 85%, а през последната година скочи с над 850%. Понастоящем е на цена от $202 за монета с пазарна капитализация от 90 милиарда долара, което я прави четвъртата по големина криптовалута на пазара. Solana изпревари пазарната капитализация на BNB, осигурявайки си място сред десетте най-големи лидери в криптовалутите. Докато SOL се покачи с 12%, BNB, чиято цена в момента е $569 за монета, се понижи с 1,97% спрямо зелените пари.

На 17 март 2024 г. Solana управлява и петият най-голям обем на търговия сред всички криптовалути, с общ търговски обем от 11,9 милиарда долара през последния ден. Tether (USDT) се очертава като най-силната търговска двойка със SOL, следван от щатския долар, FDUSD, корейския вон и биткойна (BTC). Подчертава се, че в Южна Корея цената на SOL се търгува с премия от 223 долара за монета.

Въпреки че Solana все още не е достигнала своя най-висока стойност за всички времена в щатски долари от 259 долара за монета, текущата цена на SOL съпоставена с тази стойност налага увеличение с поне 21%. Този исторически ATH беше постигнат преди повече от две години, на 6 ноември 2021 г., съвпадайки с периода, в който SOL търгуваше на текущата си стойност.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути