Публикувано на 25.04.2024

Източник

След халвинга

news

След халвинга на биткойн, руните участват във впечатляващ процент от транзакциите - до 68%, но таксите, които печелят биткойн миньорите, започват да спадат.

Руните са протокол, който използва биткойн мрежата, като плаща такси в биткойн за генериране на нови токени. Този протокол използва модела на изхода на неизразходваната транзакция (UTXO), за да вгради нови токени върху блокчейна на биткойн. Така потребителите могат да вписват отделни сатоши с уникални идентификационни номера и да ги вграждат с произволни данни директно в блокчейна на биткойн.

От стартирането си на 20-ти април, Runes е обработил повече от 2,38 милиона транзакции, като представляват 68% от всички биткойн транзакции, свързани с обикновени биткойн транзакции, BRC-20 и ординали.

Но, вълнение около руните и техните такси за блоковете варират между 33% и 69% след халвинга. Това поражда въпроси за устойчивостта им като нов източник на доходи за биткойн миньорите, които се борят да достигнат рентабилност.

Индексът на позицията на биткойн миньорите (MPI) показва, че няма съществено движение в биткойн притежанията на миньорите след халвинга, което може да означава, че няма ясни намерения за разпродажба.

Въпреки това, ситуацията е подложена на промяна, тъй като руните продължават да губят пари, а новаторските разработки предоставят потенциални алтернативни източници на приходи за биткойн миньорите, които се опитват да се справят с въздействието на халвинга.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути