Публикувано на 21.02.2024

Източник

Предстоящите крипто правила на Турция

news

Турция готви регулаторен пакет за криптовалутната индустрия с цел защита на потребителите и насърчаване на иновациите, съобщава член на парламента пред CoinDesk Turkey. Йомер Илери, заместник-председател на управляващата партия AK и отговорен за информационните и комуникационните технологии, сподели, че планираните правила се фокусират върху осигуряване на защита за потребителите, но по начин, който също така стимулира иновациите в сектора.

Илери обясни, че целта е да се осигурят гражданите и инвеститорите, да се регулират криптоплатформите, но същевременно да се предостави рамка, която да насърчи новаторите и иновациите. Той подчерта инициативите на Турция в областта на технологиите, като Blockchain Istanbul и Forum Metaverse, като примери за ангажимента на правителството срещу блокчейн и изкуствен интелект.

В януари този година министърът на финансите на Турция Мехмет Шимшек обяви, че правителството е почти завършило техническите проучвания за законодателен пакет за криптовалути. Извършването на правно проучване на криптоактивите е съществено за защитата на потребителите и за насърчаването на иновациите в този сектор. Илери споделя, че срещата с представители на криптоиндустрията беше продуктивна, като те представиха своите виждания и идеи за включване в проекта, като подчерта общата насока и схващане за важността на този процес.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути