Публикувано на 24.01.2024

Източник

Паник продажби доведоха до Bear Market

news

За първи път от началото на годината биткойн (BTC) падна под нивото от $40 000, което доведе до паника на пазара.

Анализатори отбелязаха, че падането на BTC под $40 000 в нощта на 22-23 януари доведе до известен брой краткосрочни паник поръчки на пазара и мечата сила на пазара се увеличи.

Биткойн все още е във фаза на корекция, след като за първи път стартира няколко биткойн спот борсово търгувани фонда в САЩ. През последните 24 часа цената на най-голямата криптовалута се понижи с 3% до 39 970 долара. В същото време обемите на търговия с BTC рязко се увеличиха през последните 24 часа със 113%, достигайки 29,2 милиарда долара.

Greeks.live по-рано подчерта, че въздействието на BTC spot ETF е приключило; сърцевината на неотдавнашната пазарна игра е натискът при продажба на Grayscale и купуването на нови инвеститори; пазарът вероятно ще се случи главно по време на търговската сесия на ETF.

Междувременно спот биткойн ETF претърпяха нетни изходящи потоци от $76 милиона за един ден, според анализатора на Bloomberg Джеймс Сейфарт.

Лидер в изтичането на активи е фонд от Grayscale с общо 3,45 милиарда долара. Ръководителят на Grayscale обаче остава оптимист за съдбата на ETF на неговата компания, като отбелязва, че Grayscale съществува от повече от десет години с разнообразен инвеститорски пул и най-значителната ликвидност от всеки спот биткойн ETF.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути