Публикувано на 29.10.2023

Източник

Одобрението на Bitcoin ETF

news

Според Нийл Мейтра, бивш член на крипто отдела на председателя на SEC и текущ партньор в Wilson Sonsini, може да видим спот ETF за Биткойн да стане реалност през близките месеци. Той подчертава, че има силна корелация между фючърсите на Биткойн и спот пазара, което подкрепя аргумента, че опасенията от манипулиране на пазара може да се преувеличават.

Последните събития, включително решението на съдия, че SEC не е имала валидни основания да отхвърли заявлението за ETF на Grayscale, заздравиха надеждите за този вид инвестиционен продукт. Това решение представляваше зависимост от предварителното одобрение на ETF за фючърси на Биткойн през 2021 г.

Възможното одобрение на спот Биткойн ETF има значително значение, тъй като може да отвори вратата за институционални инвеститори да влязат в криптовалутния пазар чрез регулирания и лесен начин за инвестиране в Биткойн.

Въпреки това, стой нищо се опаснява от окончателното решение на SEC, което остава несигурно. SEC е исторически изключително предпазлива при разглеждането на финансови продукти, свързани с криптовалути. Те изразяват опасения за манипулиране на пазара и защита на инвеститорите, което прави решението им важно за бъдещето на криптовалутния пазар.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути