Публикувано на 29.02.2024

Източник

Очакваният халвинг през април 2024

news

С приближаването на халвинга на Биткойн през април 2024 г., който ще доведе до 50% намаление на възнагражденията за миньорите, се наблюдава интензивно унищожаване на наличия на Биткойни от тях, с цел финансиране на инвестиции във високотехнологично оборудване за добив.

След одобрението на Биткойн ETF и с приближаването на халвинга, криптовалутната общност има големи очаквания за бъдещето. Инвеститорите очакват увеличение на интереса както от страна на дребните, така и от институционалните вложители. Популярният криптовалутен инвеститор Rekt Capital предвижда възможно възходящо движение в следващите 63 дни, което ще доведе до халвинга.

Rekt Capital използва исторически модели, за да предвиди възможно движение на цената на Биткойн преди халвинга. Той предвижда 63-дневен възходящ тренд, свързан с предстоящото събитие. Този ръст предваря втората фаза от петфазовия цикъл, свързан с халвинга на Биткойн. Обикновено тази фаза следва след спад, който започва около 70 дни преди халвинга и продължава почти седем дни. Въпреки неотдавнашната промяна от 18% в цените през януари, Rekt Capital остава неопределен по отношение на възможния спад в бъдеще.

След етапа на първичната промяна вложителите минават във етапа, характеризиращ се с растеж на цените на BTC. Според Rekt Capital етапа на ретракция може да продължи няколко седмици, като кулминира в 20% спад на цената, сходен на предходния халвинг. Този низходящ тренд обаче постоянно провокира възобновяване на импулса за покупки, което може да продължи 150 дни.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути