Публикувано на 11.03.2024

Източник

Миньорите в Nasdaq - изправени пред неочаквани спадове

news

Въпреки че биткойн постигна нов исторически връх, надхвърляйки $70К, публично търгуваните акции на компании, занимаващи се с копаенето на биткойни на Nasdaq, започнаха деня с процентни спадове. Въпреки възхода на цената на биткойн, стойността на акциите на компании като Marathon Digital Holdings, Cleanspark, Riot и други, изброени на Nasdaq, се понижи в сравнение със щатския долар. Миналата седмица всяка от публично регистрираните минни фирми приключи петък с печалби, но в понеделник се разви напълно различен сценарий.

Marathon Digital Holdings (Nasdaq: MARA) изпита спад от 5,23%, а Cleanspark (Nasdaq: CLSK) падна с 7,88%. Terawulf (Nasdaq: WULF) отчете спад от 7,21%, а Bitdeer (Nasdaq: BTDR) се понижи с 8,83%. Bitfarms Limited (Nasdaq: BITF) регистрира загуба от 9,81%, докато Riot Platforms (Nasdaq: RIOT) изпита спад от 2,63%.

Всички публично регистрирани миньори в САЩ регистрираха загуби на Nasdaq, на фона на коментари от брокерската фирма Bernstein, която посочи минните запаси като оптималния представител на капитала в този бичи цикъл. Бърнстейн подчерта „всеки прозорец на слабост на миньора като възможност за покупка“.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути