Публикувано на 24.01.2024

Източник

Инвеститорски интерес към спот Биткойн ETF-а на BlackRock

news

В скорошно интервю за Bloomberg TV, Рейчъл Агире, ръководител на американския продукт iShares в BlackRock, обсъди нарастващия интерес към новия спот Bitcoin ETF на компанията, IBIT.

В отговор на запитвания дали инвестиция в IBIT е била пренасочена от GBTC продукта на Grayscale, Агире отбеляза, че фирмата „наблюдава ангажираност от различни инвеститори“. Освен това Агире заяви, че „фирмата обръща внимание на инвеститорите, които наскоро проучват този клас активи“, изразявайки положителна перспектива към този възникващ интерес.

Агире не уточни дали моделните портфейли на BlackRock ще включват разпределение на биткойни (BTC) в близко бъдеще. Въпреки това тя подчерта ангажимента на фирмата да обучава клиенти и финансови съветници за биткойн, като дава възможност на инвеститорите да вземат информирани финансови решения.

Пазарът на спот биткойн ETF в САЩ е свидетел на значителни етапи, като IBIT на BlackRock стана първият, който надхвърли границата на притока от 1 милиард долара, като наскоро добави 371 милиона долара за един ден. FBTC на Fidelity следва плътно с $881 милиона входящи потоци. Сега BlackRock притежава впечатляващите 25 067 BTC, оценени над $1 милиард, за техния спот биткойн ETF.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути