Публикувано на 13.11.2023

Източник

Grayscale Solana Trust търгува с 869% премия, докато институциите се стичат към SOL

news

Solana Trust (GSOL) на Grayscale се търгува с премия от 869% към базовите си активи на фона на нарастване на институционалния интерес към индустрията на криптовалутите, показват данните на CoinGlass.

Акциите на тръста се оценяват на $202 след ръст от 653% от началото на септември, докато токенът SOL се утрои до $58 от $19. CoinGlass показва, че държи 115 900 токена (6,78 милиона долара) от името на своите клиенти.

Разширяващата се премия идва, след като базовият актив, SOL, скочи с 20% в петък. Положителните настроения продължават да се изграждат, след като основателят на FTX Сам Банкман-Фрид беше признат за виновен по седем обвинения в измама по-рано този месец. Токенът беше наречен един от „Sam Coins“ преди колапса на борсата, защото беше инвестирал милиони в екосистемата и изгради Serum, децентрализирана борса, в мрежата на Solana.

Институционалният интерес към крипто претърпя ръст през последните няколко месеца, като CME, мястото, което е предпочитано от институциите, изпревари Binance по отношение на пазарен дял на деривати. Увеличението може да се дължи на оптимизма около потенциалното одобрение на спот биткойн ETF, нещо, което SEC последователно отричаше през последните няколко години. Grayscale е единствената институционална платформа за Solana, тъй като само биткойн (BTC) и етер (ETH) са регистрирани в CME.

Grayscale Investments и CoinDesk са собственост на Digital Currency Group.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути