Публикувано на 03.10.2023

Източник

Глобалните пазари първият спот Биткойн ETF в Европа

news

Общността на криптовалутите се вълнува от пускането на първия спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в Европа, разработен от Jacobi Asset Management и регистриран в Euronext Amsterdam.

Този важен момент е резултат от двегодишен процес на одобрение, който следва след първоначалното одобрение през 2021 г. Този ход е съществен във финансовия контекст на континента и може да създаде прецедент за други юрисдикции, които да последват този пример.

Популярността на дигиталните активи нараства, и решението на Европа не само подчертава ангажираността си към иновациите, но също така разглежда сложността на криптовалутните пазари. Този момент отбелязва значителна стъпка към по-интегрирана и разнообразена глобална финансова екосистема.

През последното десетилетие в Европа се наблюдава стабилен растеж в приемането и развитието на дигиталните активи. От ентусиастите, които търгуват с криптовалути на местно ниво, до големите финансови институции, които разглеждат блокчейн решения, континентът стои водещ в иновациите в областта на дигиталните активи.

Този ангажимент към напредъка сега дава плодовете си. Важни регулаторни дискусии, като например регулаторните обсъждания на Европейския съюз относно регламента за пазарите на криптоактиви (MiCA), са оформили дигиталния финансов пейзаж в Европа. Тези регулаторни постижения, комбинирани с интереса на институционалните инвеститори, сега се конкретизират с пускането на спот ETF за Биткойн, което ще бъде значителна стъпка напред.

Спот Bitcoin ETF предоставя на институционалните и професионалните инвеститори по-удобен начин да инвестират в Биткойн чрез по-познатата структура на финансов инструмент. Този вид ETF предоставя инвеститорите с по-достъпен и лесен начин за експониране към криптовалутата, без да се налага да се притежава и съхранява физически биткойн.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути