Публикувано на 29.10.2023

Източник

Galaxy Digital и одобрението на ETF

news

Изпълнителният директор на Galaxy Digital Майк Новограц изрази увереност, че Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) ще одобри спот биткойн борсово търгуван фонд (ETF) тази година. Говорейки за Squawk Box на CNBC, Новограц подчерта важността на победата за председателя на SEC Гари Генслер и заяви, че одобрението е скоро. Ключов фактор е нарастващият натиск върху председателя на SEC Гари Генслер да одобри ETF. Генслер се стреми да бъде разглеждан като про-иноватор и про-потребител, така че предоставянето на одобрение би било голямо постижение за неговото наследство. В допълнение, на SEC наскоро беше нанесен удар, когато съд се произнесе срещу тях по дело, включващо Bitcoin Trust на Grayscale. Присъдата критикува миналите откази на SEC за биткойн ETF като „произволни и капризни“. Това поражение, заедно с настояване от Конгреса, постави Генслер в трудно положение.

Одобряването на спот Bitcoin ETF би помогнало за подобряване на имиджа на SEC като благоприятна за иновациите. Това също би задоволило нарастващото обществено търсене за достъп до крипто чрез традиционни инвестиционни инструменти.

Когато тази седмица се разпространиха фалшиви слухове, че BlackRock е получил одобрение от ETF, биткойн скочи за момент до почти $30 000 - доказателство за задържан апетит.

Големи финансови играчи като Fidelity също активно преразглеждат своите документи, за да отговарят на спецификациите на SEC. Конструктивният диалог предполага, че SEC се приближава към приемането. С партньорството на Galaxy Digital с Invesco по приложение на ETF, Novogratz има вътрешен поглед върху процеса.

Въпреки че рисковете и предизвикателствата остават, сигналите сочат, че спот биткойн ETF ще бъде одобрен по-късно тази година. Всички очи са насочени към Генслер, докато той обмисля предоставянето на публичен достъп до този бързо развиващ се клас активи.

Кажете ни какво харесвате в тази статия, какво може да се подобри или споделете други отзиви, като попълните този кратък формуляр.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути