Публикувано на 21.02.2024

Източник

Defi на BTC блокчейн може да натрупа $225 милиарда

news

Анализатори от Pantera Capital виждат значителен потенциал във въвеждането на децентрализирано финансиране (DeFi) в блокчейна на биткойн, прогнозирайки, че този сектор може да натрупа стойност от $225 милиарда. Потенциалът идва от трансформирането на базирани на биткойн децентрализирани приложения в едни от водещите активи в криптосферата.

В скорошен имейл бюлетин, Pantera Capital обясни, че биткойн може да привлече до $450 милиарда ликвидност чрез DeFi проекти, ако постигнат подобни пазарни дялове като Ethereum. Досега Ethereum е доминирал в сектора на DeFi, като поддържа по-голямата част от дейността. Приблизително 25% от пазарната капитализация на Ethereum идва от децентрализирани приложения. Ако този модел се приложи към биткойн, мрежата може да привлече стойност от около $225 милиарда.

Освен това Pantera Capital предвижда, че водещото децентрализирано приложение в блокчейна на биткойн може да достигне оценка от 20 милиарда долара, което би го класирало като едно от най-ценните активи в криптосферата. Фирмата подчертава важността на избора на токени със стабилни основни протоколи и съответствие с продуктовия пазар, предвиждайки, че те ще изпълнят по-добре в предстоящия цикъл.

Pantera Capital също изразява убеждението, че растежът на DeFi в блокчейна на биткойн ще продължи в бъдеще, с общата стойност, заключена в платформата, която може да нарасне до 1-2% от пазарната капитализация на биткойн.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути