Публикувано на 14.01.2024

Източник

Новият Bitcoin ETF на BlackRock, притежавайки над $120 милиона в BTC

news

Новият биткойн борсов търгуван фонд (ETF) на BlackRock има мощен старт, притежавайки 2620 биткойна на стойност над $120 милиона само след един ден на търговия. ETF-а, известен под тикера IBIT, постигна огромен обем на търговия през първия си ден на стойност 1 милиард долара.

BlackRock's ETF беше един от 11 спот биткойн ETF-и, които бяха одобрени от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) в сряда вечерта. Този исторически момент слага край на дълга поредица от откази, продължаваща повече от десетилетие, и предоставя на инвеститорите в САЩ възможността да търгуват спот биткойн ETF-и.

Наблюдателите от индустрията с нетърпение очакваха решението на SEC в продължение на месеци. Когато одобренията най-накрая пристигнаха, емитентите се придвижиха бързо, за да пуснат своите ETF-и на пазара още на следващия ден. Инвеститорите реагираха ентусиазирано, търгувайки акции на стойност над $4,6 милиарда през първия ден.

Сред одобрените емитенти, iShares Bitcoin Trust (IBIT) на BlackRock, излезе на първо място като ранен лидер, натрупвайки над 1 милиард долара обем на търговия. Като най-големият мениджър на активи в света, BlackRock се очакваше да види силно търсене на своя Bitcoin ETF.

Експертите в индустрията подчертават, че стартирането на биткойн спот ETF отваря врати за милиарди долари институционален капитал, който може да се излее в крипто пазара. За BlackRock, това да бъдат първи на пазара с продукт с най-добри резултати, ги поставя в първокласна позиция да се възползват от това нарастващо търсене.

Главният изпълнителен директор на BlackRock, Лари Финк, изрази подкрепата си за биткойн и го води като потенциален резервен актив, подобен на златото. Той дори намекна за възможно разширение на крипто предложенията на BlackRock, включително възможността за Ethereum ETF.

Успехът на BlackRock Bitcoin ETF се разглежда като потвърждение, че водещите фирми на Уолстрийт са готови да се включат в потенциала за растеж на цифровите активи. С по-широкото приемане на биткойн, вратата сега е отворена за финансови иновации върху основата на криптовалути, обещавайки инвеститорите на разнообразни възможности в тази нова ера.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути