Публикувано на 27.03.2024

Източник

Биткойн готов да продължи покачването си

news

Анализаторът на Real Vision Джейми Коутс споделя своите виждания относно биткойн (BTC), като предвижда неговият продължаващ растеж след временната корекция.

Коутс обяснява, че биткойнът изглежда готов да продължи нагоре, като нарушава модела на мечи флаг след изтегляне на фалшива глава на най-високите си нива за всички времена. Той отбелязва, че липсата на историческо съпротивление над главата може да ускори пазарните бичи.

Анализаторът отбелязва, че два ключови индикатора, процентите на финансиране и индексът на относителна сила (RSI), подкрепят възможността за скорошно възстановяване на биткойн. Процентите на финансиране отразяват таксите, които се плащат между дълги и къси позиции във фючърсни договори на биткойн, докато RSI е индикатор за импулс, който отчита свръхпокупването или свръхпродаването на актив.

Коутс посочва, че във веригата е видно, че дългосрочните притежатели на биткойн активно продават, но търсенето от новите спот биткойн борсово търгувани фондове (ETF) може да компенсира това предлагане.

Той заключва, че формата и продължителността на бичи пазара за биткойн ще зависи от степента на търсенето на ETF, които да асимилират новите предложения от дългосрочните инвеститори.

Цената на биткойн (BTC) е $70 110 към момента на писане, като отбелязва лек спад през последните 24 часа.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути