Публикувано на 01.03.2024

Източник

Биткойн достига исторически върхове по целия свят

news

Въпреки че биткойн все още не успя да постигне своя рекорд от ноември 2021 г. в щатски долари, той вече постигна нови исторически върхове в местни валути на много световни пазари.

Индексът на щатския долар (DXY) се повиши с 10,7% от ноември 2021 г., което означава, че много валути изгубиха своята стойност. Сред държавите, в които биткойн постигна нови върхове в местната им валута, са икономически центрове като Китай, Япония, Обединеното кралство и Индия, както и развиващи се пазари като Аржентина, Турция и Египет.

Растежът в САЩ продължава да бъде изключително силен в сравнение с Европа, Обединеното кралство и Япония, които подкрепят щатския долар, отбелязва Орели Бартере, анализатор в Nansen, в бележка до CoinDesk. „Това обаче става по-малко ясно за бъдещето, тъй като видяхме редица слаби данни за потреблението и жилищния пазар в САЩ. Виждам връзката на DXY с цените на криптовалутите чрез канала за обменни курсове.“

Япония е един от слабите случаи, като йената спадна с 24%, което означава, че биткойн постигна рекордна цена в тази държава още преди скокът в цените през тази седмица.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути