Публикувано на 03.10.2023

Източник

Binance Smart Chain и новата мрежа Bitcoin Spark

news

Нови и подобрени проекти се състезават със старите блокчейни и технологии. Този бързо развиващ се сектор на екосистемата на криптовалутите се движи напред, благодарение на по-иновативни технологии и опростяване на Web3 инфраструктурата.

Binance Smart Chain е част от екосистемата на Binance и предоставя алтернативна мрежа за изпълнение на смарт договори, която е по-ефективна от Ethereum. BSC използва доказателство за залог (PoS) и има своят токен BNB (Binance Coin).

Срещу Binance Smart Chain се издига новата мрежа Bitcoin Spark, който се развива по-бързо и обещава да предостави подобни възможности. Bitcoin Spark също ще поддържа смарт договори и ще бъде съвместим с Ethereum Virtual Machine (EVM). Проектът Bitcoin Spark се фокусира върху мащабируемост и предоставя възможност за разработчици от трети страни да използват различни езици за програмиране, включително Solidity и езици, свързани с EVM.

Токенът на Bitcoin Spark, наречен BTCS, в момента съществува като ERC-20 токен преди стартирането на мрежата. Проектът планира да интегрира мостов механизъм за междуверижен обмен на токени и в момента работи с пулове за ликвидност от Binance Smart Chain, Polygon и Ethereum.

Bitcoin Spark се отличава с одити на смарт договорите и процесите за опознаване на клиентите (KYC). Проектът има амбиции да се превърне в сериозен конкурент на най-добрите Bitcoin проекти и предлага различни функции, които го правят привлекателен за потребителите.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути