Публикувано на 21.02.2024

Източник

3 милиарда долара загуби Солана за един ден.

news

Solana (SOL), криптовалута със значителна популярност, изгуби над 3 милиарда долара от своята пазарна капитализация за един ден. Пазарната стойност на Solana намаля със 6%, преминавайки от $48,58 милиарда на $45,54 милиарда за последните 24 часа. Цената на самата криптовалута също падна с 6,07% през същия период, но все пак се държи на обща печалба от 16,94% за последния месец.

Този спад съвпада с общата тенденция в криптовалутния пазар и обяснява, че това влияние се противопоставя на положителните развития за Solana, включително постигането на стойност от над 2 милиарда долара в нейната екосистема за децентрализирано финансиране (DeFi) за първи път от юни 2022 г.

На всичкото отгоре блокчейнът от ниво 1 обяви интеграция с децентрализираната мрежа за съхранение на файлове Filecoin (FIL), за да хоства историята на блоковете на Solana в бъдеще, позволявайки на екосистемата и базираните на Solana проекти да се отдалечат от централизираните решения за съхранение на данни.

След новината цената на Filecoin веднага започна да се покачва и се е увеличила с 24% след обявяването, добавяйки печалба от 32,77% на седмичната графика. Solana обаче не успя да имитира този скок и заплашва да падне още повече, тъй като индексът му на относителна сила (RSI) падне под 50.

Табло
Поръчки
Търгуване
Валути